ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове проведе изнесено заседание във Видин

22 февруари 2016 13:00, Видинска митрополия
Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове проведе изнесено заседание във Видин

На 21 февруари Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове в 43-то Народно събрание проведе изнесено заседание във Видин. Срещата се проведе в Конферентната зала на хотел „Нептун”.

По време на заседанието бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с усвояването на европейски средства. Дискусията се проведе в диалог с представители на местната власт от област Видин (областна администрация, кметове на общини и експерти от общинската администрация с ресор "Еврофондове").

В рамките на посещението се проведе работна среща с бенефициенти и консултанти по програмите, съфинансирани от Европейския съюз, както и с представители на неправителствени организации и гражданското общество. Бяха обсъдени проблеми и перспективите по отношение ползването на европейските фондове за подкрепа.

Видин е първият областен град, който Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове посети в рамките на работната си обиколка в Северозападна България.

Всички присъстващи на срещата във Видин посетиха Видинската света митрополия, където бяха посрещнати от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан.

Високите гости посетиха и се поклониха пред паметника на Екзарх Антим Първи, в гробницата-мавзолей на великия българин, както и митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец“, старинен храм „Св. Пантелеймон“ и катедралния храм на Видин „Св. вмчк Димитър Солунски“.

В своето слово митрополит Дометиан отправи благослов към депутатите и им припомни задълженията и отговорността, която носят пред своите избиратели и българското общество. Той ги призова да бъдат достойни в своето звание и да се трудят за просперитета на България и своя народ.

Следващите изнесени заседания ще бъдат в Монтана и във Враца, последователно на 22 и 23 февруари.

 

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

« предишна новинаследваща новина »