ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ФЕМИНИЗМЪТ - ОТСТЪПЛЕНИЕ ОТ БОГА: беседа в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" - 3 март 2016 г.

29 февруари 2016 21:10, Софийска митрополия
Храм "Св. св. Кирил и Методий" - София

С благословението на Негово Високоблагоговейнство ик. Александър В. Георгиев в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе беседа на тема "ФЕМИНИЗМЪТ - ОТСТЪПЛЕНИЕ ОТ БОГА".

Лектор на беседата ще бъде г-н Бисер Божков, богослов и експертен сътрудник на Центъра за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий".

Предстоящата беседа е продължение на лекцията от 5 ноември 2015 г., представяща книгата на Иван Гроздев и Бисер Божков - "Отстъплението от Бога – предпоставка за разпад на семейството".

Беседата на 3 март е посветена на празника Св. Благовещение - 25 март. Ще бъде откроена разликата между наложилия се през 20 век светски празник на жената - 8 март, и празнувания векове наред от Църквата Богородичен и Господски празник Св. Благовещение.

Акцент в беседата ще бъде взаимната зависимост между инфантилизацията на мъжа и войнстващата еманципация на жената. Последната всъщност представлява отказ от присъщите женски характеристики и приоритети. Ще бъде посочен възможният път за съчетаване на християнското смирение, изпълняването на неотменимите роли на православната девойка, съпруга и майка с личната, професионалната и обществената реализация на съвременната жена.

По време на беседата ще има възможност за дискусия с въпроси и отговори по тази сложна и актуална тема.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

ВХОД СВОБОДЕН.

3 март (четвъртък) 2016 г.

Начало: 18,00 ч.

Храм "Св. св. Кирил и Методий"

Адрес: ул. "Г. Вашингтон" № 47, София

Енорийска лекционна зала, ет. 1

Снимка: Десислава Панайотова

 

 

« предишна новинаследваща новина »