ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Почина ставрофорен свещеноиконом ПАНАЙОТ ГЕОРГИЕВ ЧАКЪРОВ

04 март 2016 13:03, Сливенска митрополия
Сливенска света митрополия

+

С к р ъ б н а в е с т

Сливенска Митрополия известява на клира и православното изпълнение от Сливенска епархия, че на 3 март, 2016 година ПОЧИНА Високоблагоговейният ставрофорен иконом

ПАНАЙОТ ГЕОРГИЕВ ЧАКЪРОВ

Архиерейски наместник на Ямболска духовна околия

на 64 години

 

Ставрофорен свещеноиконом ПАНАЙОТ ГЕОРГИЕВ ЧАКЪРОВ е роден на 6 януари 1952 година в гр. Ямбол. Основно и средно образование завършва в родния си град, а след това и Софийската духовна семинария и висшата Духовна академия в гр. София.

Ръкоположен е за дякон на 21. ноември 1981 година, а за свещеник - на 12 септември 1982 година и започва своето служение като енорийски свещеник в с. Зимница, община Стралджа. От 1 февруари 1987 година е преместен като свещеник в църквата „Св. Георги” в гр. Ямбол и е назначен за архиерейски наместник на Ямболска духовна околия, която длъжност усърдно изпълняваше до деня на смъртта си.

Свещеноиконом Панайот Чакъров имаше голяма вяра в Бога и през своето дългогодишно служение на Българската православна църква и в частност на Сливенската епархийска църква бе усърден работник на Божията нива, безупречен духовен пастир и с похвално усърдие носеше тежкия кръст на свещеническото служение по време на няколко тежки периода през последните години на 20 век от историята на Българската православна църква. За него в пълна мяра могат да се отнесат думите на св. апостол Павел: ”с добрия подвиг се подвизах, пътя свърших, вярата опазих” /2 Тим. 4:7/.

Със смъртта на свещеноиконом Панайот Чакъров Сливенската епархийска църква се лиши от един изряден свещенослужител.

БОГ ДА ГО ПРОСТИ ! ВЕЧНА ДА БЪДЕ ПАМЕТТА МУ !

Опелото ще се извърши на 5 март 2016 г. в 10,00 часа в църквата „Св. Георги” гр. Ямбол от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий.

 

ОТ СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ

 

 

« предишна новинаследваща новина »