ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

РУСЕНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ НАУМ ОТСЛУЖИ СВ. ЛИТУРГИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР НА ЗАДУШНИЦА

06 март 2016 17:07, Русенска митрополия
РУСЕНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ НАУМ ОТСЛУЖИ СВ. ЛИТУРГИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР НА ЗАДУШНИЦА

По решение на Св. Синод, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум на 05.03.2016 г. възглави заупокойната св. Литургия и панихида в ставропигиалния Бачковски манастир, в памет на блаженопочившите български йерарси патриарх Кирил и екзарх Стефан.

В словото си владиката припомни за високия пример и приноса на бележитите български йерарси, които трябва да са образец за всички.

При светителството на блаженопочившия Български патриарх Максим, ежегодните традиционни заупокойни служби в Бачковския манастир, в началото на м. март, се извършваха от Св. Синод в пълен състав, начело с патриарха, тъй като архиереите на БПЦ считаха присъствието си в светата обител по този повод за свое морално задължение, първенствуващо пред каквито и да е други епархийски ангажименти. За съжаление през последните години тази практика е изоставена, наред с други традиционни порядки, съществували в миналото.

 

 

Снимки

РУСЕНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ НАУМ ОТСЛУЖИ СВ. ЛИТУРГИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР НА ЗАДУШНИЦАРУСЕНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ НАУМ ОТСЛУЖИ СВ. ЛИТУРГИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР НА ЗАДУШНИЦАРУСЕНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ НАУМ ОТСЛУЖИ СВ. ЛИТУРГИЯ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР НА ЗАДУШНИЦА
« предишна новинаследваща новина »