ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обновление на храм в с. Вазово

07 март 2016 10:01, Русенска митрополия
Обновление на храм в с. Вазово

На 6 март 2016 г., Неделя Месопустна, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум извърши обновление на храм "Св. Димитър" в с. Вазово, Разградско. По време на св. Литургия на архиерея съслужиха ст. ик. Георги Георгиев, архиерейски наместник за Разградска духовна околия, ст. ик. Евгени Дечев, прот. Кольо Димитров, прот. Михаил Михайлов, прот. Атанас Атанасов, и дяконите Валери Василев и Недялко Димитров. Сред богомолците по време на богослужението бяха и г-н Михаил Тодоров, народен представител, и инж. Николай Николов, зам. кмет на Община Исперих.

Митрополит Наум се обърна към множеството християни с отечески слова, поздравявайки ги с успешно завършеното благородно дело по отремонтирането на местния храм, призовавайки ги да пазят вярата и единството помежду си.

Църквата „Св. Димитър” в с. Вазово бе една от множеството занемарени светини в Русенска епархия, която се възражда за нов духовен живот в навечерието на Възкресение Христово, а радостта на стотици вярващи е непресторена, тъй като мнозина от тях не са имали възможността да получат архиерейско благословение от десетилетия.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Обновление на храм в с. ВазовоОбновление на храм в с. ВазовоОбновление на храм в с. ВазовоОбновление на храм в с. ВазовоОбновление на храм в с. ВазовоОбновление на храм в с. ВазовоОбновление на храм в с. ВазовоОбновление на храм в с. ВазовоОбновление на храм в с. ВазовоОбновление на храм в с. ВазовоОбновление на храм в с. ВазовоОбновление на храм в с. ВазовоОбновление на храм в с. Вазово
« предишна новинаследваща новина »