ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Свещеническо ръкоположение и офикия в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий", кв. Красно село

10 март 2016 16:45, Софийска митрополия
Протойерей Стефан Стойчев и свещеник Димитър Филибев

В неделния ден на 6 март, Браницкият епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, отслужи архиерейска св. Литургия в столичния храм „Св. Кирил и Методий“, кв. "Красно село". Заедно с него съслужиха ставр. ик. Ангел Ангелов, предстоятелят на храма свещеник Стефан Стойчев, свещеник Симеон Змейков и трима дякони.

По време на Литургията, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, епископът ръкоположи за свещеническо служение дякон Димитър Филибев. Новият свещеник е роден през 1978 г. През 2005 г. завършва паралелния курс на Софийската духовна семинария и десет години по-късно на 26. 12. 2015 г. е ръкоположен за дякон.

В края на празничната Литургия еп. Григорий даде офикия „протойерей“ на свещеник Стефан Стойчев. Новоотличеният свещеник е роден на 9 март 1961 г. в с. Розино, Пловдивска област. Основно и средно образование завършва в гр. Карлово, след което продължава обучението си в Духовната академия „Св. Климент Охридски“/днес Богословски факултет на СУ/. На 30 октомври 1994 г. е ръкоположен за дякон от Траянополски еп. Иларион., а на 1 април 1995 г. за свещеник. Епископ Григорий се обърна с тържествено слово към тях като им пожела духовни и благодатни успехи.

Архиереят отправи пожелание за здраве и благопреуспяване и на всички присъстващи като преподаде архипастирския благослов на Българския патриарх Неофит.

Фоторепортаж може да видите в Официалния сайт на Софийска митрополия:

http://mitropolia-sofia.org/index.php/novini/novini-ot-mitropoliyata/800-sveshtenichesko-rakopolozhenie-i-ofikiya-v-stolichniya-hram-sv-sv-kiril-i-metodii-kv-krasno-selo

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Здравко Кънев

 

 

« предишна новинаследваща новина »