ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в с. Българево

22 март 2010 18:18, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Празник в с. Българево

На 21 март 2010 г. с литийно шествие в с. Българево беше посрещнат Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, който носеше частица от Светия Кръст Господен. Частичката беше подарена от министър Божидар Димитров, който беше възпрепятстван да присъства на тържеството. Негово Високопреосвещенство митрополит Кирил отслужи Божествена св. Литургия в съслужение с духовенството от епархията в храм „Св. архангел Михаил”.

След това частицата от Кръста беше занесена с лития до Българевския манастир "Св. вмчца Екатерина", където ще се съхранява.

Подариха на епархийския архиерей бял гълъб, а той го пусна на свобода.

Гости на празника бяха вицеконсулът на Руската федерация във Варна Владимир Чертов, командирът на ВМС комодор Емил Евтимов, началникът на щаба на ВМС капитан първи ранг Коста Андреев, областният управител на Варна Данчо Симеонов, кметът на Добрич Детелина Николова, зам.-кметът на Варна доц. Христо Бозов.

Проповед на митрополит Кирил -

Проповед на митрополит Кирил -

Приветствие от архим Методий -

Снимки и видео: Борислав Стоев

 

 

Снимки

Празник в с. БългаревоПразник в с. БългаревоПразник в с. БългаревоПразник в с. БългаревоПразник в с. БългаревоКръст с частичката от Светия Христов КръстГълъбът - подаръкЗа спомен На свободаЛитийното шествиеВ манастира "Света Екатерина"В манастира "Света Екатерина"Официалните гости"На Твоя кръст се покланяме, Христе..."Манастирът "Света Екатерина"
« предишна новинаследваща новина »