ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник в с. Бойница

22 март 2010 19:23, Видинска митрополия
Празник в с. Бойница

На 22 март в с. Бойница, Видинска област, се състоя граждански празник, който бе организиран от Кметството на Община-Бойница и Пенсионерския клуб на селото.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в радостта на гражданите на Бойница се присъедини и Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит.

Епископ Сионий бе тържествено посрещнат на площада на селото от г-жа Анета Генчева, кмет на община Бойница, от председателя на Общинския съвет, от г-жа Цветана Миронова, председател на Пенсионерски клуб „Пуйо Войвода” в с. Бойница, както и от благочестиви християни.

От площада на селото, всички гости и граждани се отправиха към храма „Света Троица”, където епископ Сионий отслужи водосвет за здраве и благословение за жителите на общината и за всички, дошли да се помолят във всечестния храм.

Епископ Сионий отправи топла молитва към Бога да благослови благочестивото множество да отвори сърцата им да приемат вярата Христова с радост и благодарност и да ги укрепи в тази вяра.

Той призова всички да се стараят да служат на Бога според силите си, да Го обичат и да се уповават във всеки един миг от живота си на Него, да почитат Църквата, да посещават богослуженията и да бъдат изпълнени с любов.

На празничната молитва в храма бе представен и новият свещеник на селото, о. Пламен, който получи наставления от епископа за благодатно служение на Бога и на хората.

След молитвословието в храма, се състоя поднасяне на цветя пред новоизградения паметник на патриота и героя от селото Пуйо Войвода, който въстава срещу османската власт през 1849 година.

Празникът продължи с представяне на фото изложба в клуба на пенсионера за величието на Бойница и нейния край, както и произведения от ръкоделията на хората от селото.

Както на всеки празник, така и на този, програмата продължи с тържествен обяд. Поздравления към празнуващите поднесоха: г-жа Анета Генчева, кмет на общината, г-жа Цветана Миронова, председател на клуба на пенсионера в Бойница, и представителят на клуба на пенсионера от с. Раковица, община Макреш.

Последва музикална и хумористична програма, в която взе участие самодейната група при клуба на пенсионера от с. Бойница. Програмата развесели и обдари с усмивки всички присъстващи и изпълни сърцата им с радост. Въпреки трудното време и лишенията, в което живеят хората от този край, нямаше нещо, което да помрачи светналите им лица, които грееха в този прекрасен празничен ден.

 

Тескт и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Празник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаРодословното дърво на Пуйо ВойводаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. БойницаПразник в с. Бойница
« предишна новинаследваща новина »