ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ЕКО празник във Видин

22 март 2010 20:13, Видинска митрополия
ЕКО празник във Видин

На 22 март, когато се отбелязва световният Ден на водата, във фоайето на Държавна филхармония Видин се състоя XIII ЕКО конкурс.

Провеждането на екоконкурса се състоя под патронажа и благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

Тринадесетият екоконкурс се организира от Екокомисията към ТД „Бонония” – Видин и със съдействието на Община-Видин, Видинския общински съвет, както и на много други държавни, частни и обществени организации.

Зададените теми за конкурса бяха:

1. Екзарх Антим Първи – светъл лъч в нашата история и строител на Третото българско царство;

2. Сланотрънските минерални бани – забравеното природно богатство;

3. Видин – пренебрегнатата столица на България;

4. Видинска екология (положителното и отрицателното) с фотоси в две части – мини изложба, придружена с текст;

5. Свободна екологична тема (за 21, 22 и 23 март – земя, вода и небе).

Петата точка поради своята сериозност и личен творчески ангажимент, като тема бе високо оценена от журито за проява на индивидуалност.

Покани за участие в Тринадесетия екоконкурс от комисията по организирането на екологичния празник бяха изпратени освен до видинските училища и гражданство, и до съседните ни страни Сърбия и Румъния, които от днешното тържество се разбра, че активно са участвали в представянето си на конкурса.

Стените на фоайето на Филхармонията бяха облепени с пана, които чрез специална изложба показваха на събралите се граждани на Видин величието на нашата земя, пред която всеки трябва с открито съзнание да стои и благоговее, и отговорността за нейното опазване.

На екосрещата присъстваха ученици от всички училища на Видин, общественици, граждани и гости от България, Сърбия и Румъния.

На празника с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан присъства и участва архимандрит Евтимий. Той поздрави организаторите на еко събитието и отправи благодарност и насърчение от името на Видинския митрополит, който бе и патрон на това събитие.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

ЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във ВидинЕКО празник във Видин
« предишна новинаследваща новина »