ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

НЕДЕЛЯ НА ВСЕОПРОЩЕНИЕТО В РУСЕНСКИЯ КАТЕДРАЛЕН ХРАМ

14 март 2016 20:01, Русенска митрополия
НЕДЕЛЯ НА ВСЕОПРОЩЕНИЕТО В РУСЕНСКИЯ КАТЕДРАЛЕН ХРАМ

На 13 март 2016 г., Неделя Сиропустна, в катедралния храм "Света Троица" в Русе Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум възглави вечерното богослужение с последование на взаимното всеопрощение в навечерието на Великия пост.

На молитва в храма бяха дошли множество вярващи, придружени от своите енорийски свещеници, както и деца от неделното училище при катедралата, които изпълниха специално подготвени песнопения.

По време на богослужението песнопенията се изпълняваха на двата клира от духовници от митрополитския хор "Св. Димитрий Басарбовски".

Митрополит Наум се обърна с отечески слова към всички вярващи, като призова християните да преминат в молитва и въздържание дните на Великия пост, размисляйки за своите прегрешения и принасяйки плод на покаяние. Архиереят помоли всички присъстващи за прошка, ако с дума или дело е огорчил някого, прощавайки и от своя страна всекиму.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

НЕДЕЛЯ НА ВСЕОПРОЩЕНИЕТО В РУСЕНСКИЯ КАТЕДРАЛЕН ХРАМНЕДЕЛЯ НА ВСЕОПРОЩЕНИЕТО В РУСЕНСКИЯ КАТЕДРАЛЕН ХРАМНЕДЕЛЯ НА ВСЕОПРОЩЕНИЕТО В РУСЕНСКИЯ КАТЕДРАЛЕН ХРАМНЕДЕЛЯ НА ВСЕОПРОЩЕНИЕТО В РУСЕНСКИЯ КАТЕДРАЛЕН ХРАМНЕДЕЛЯ НА ВСЕОПРОЩЕНИЕТО В РУСЕНСКИЯ КАТЕДРАЛЕН ХРАМНЕДЕЛЯ НА ВСЕОПРОЩЕНИЕТО В РУСЕНСКИЯ КАТЕДРАЛЕН ХРАМНЕДЕЛЯ НА ВСЕОПРОЩЕНИЕТО В РУСЕНСКИЯ КАТЕДРАЛЕН ХРАМНЕДЕЛЯ НА ВСЕОПРОЩЕНИЕТО В РУСЕНСКИЯ КАТЕДРАЛЕН ХРАМНЕДЕЛЯ НА ВСЕОПРОЩЕНИЕТО В РУСЕНСКИЯ КАТЕДРАЛЕН ХРАМНЕДЕЛЯ НА ВСЕОПРОЩЕНИЕТО В РУСЕНСКИЯ КАТЕДРАЛЕН ХРАМНЕДЕЛЯ НА ВСЕОПРОЩЕНИЕТО В РУСЕНСКИЯ КАТЕДРАЛЕН ХРАМ
« предишна новинаследваща новина »