ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Посланичката на Индонезия в България в Бачковския манастир

15 март 2016 12:10, Бачковска света обител
Г-жа Рашид и архимандрит Симон

На 14.03.2016 г. Бачковският манастир бе посетен от новопристигналата посланичка на Индонезия в България, Нейно превъзходителство г-жа Астари Рашид. Г-жа Рашид бе придружена от главната редакторка на най-голямото англоезично списание в Индонезия – „Темпо”, г-жа Хермиен Кледен, и бившия министър на правосъдието на Индонезия.

Гостите се запознаха подробно с културно-историческото наследство съхранено от Бачковския манастир. В разговорите с монаси от обителта те проявиха жив интерес към православните монашески традиции и практики.

На приема при игумена на манастира, архим.Симон, бяха разменени мисли за ролята на религиите в съвременния свят, за привличането на млади хора към непреходните осветени от Бога ценности, а също така и за възможностите в развитието на културния туризъм предлагани от Бачковския манастир на туристи от далечната страна.

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Дякон Михаил, г-жа Рашид и архим. ИоанГ-жа Кледен и г-жа РашидПрием в игуменарницата на Бачковския манастирПрием в игуменарницата на Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »