ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Започват "Дни на Православното кино 2016" в Ловеч

15 март 2016 12:17, Ловчанска митрополия
дни на православнотот кино

Ловчанска света митрополия отново стартира вече за 9-ти път инициативата "Дни на Православното кино", която ще се проведе от втората да петата седмица на Великия Пост. Тази година прожекциите са под надслов "Съвременни светци и подвижници на благочестието" и ще се излъчват всеки понеделник от 18,00 ч. в храм "Въведение Богородично" на новата катедрала "Св. св. Кирил и Методий".

Инициативата започва на 21 март и ще бъде открита от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил.

В рамките на втората прожекция на 28 март митрополит Гавриил ще представи и новата книга на Ловчанска света митрополия - първия том с проповедите на великия руски подвижник и старец Йоан Крестянкин, от чиито благодатни духовни съвети Ловчанският митрополит се е ползвал в продължение на 20 години.

Този път не са забравени и децата - за тях, но и за техните родители и всички възрастни, е последната прожекция на 18 април, когато ще бъде излъчен анимационният филм, спечелил първа награда на международния кинофестивал "Покров" през 2015, "Необикновеното пътешествие на Серафима". Филмът е съвременна анимация с ярка драматургия, изключително увлекателна и за деца, и за възрастни, и вече е спечелил зрителските симпатии на малки и големи не само в Русия, но и в Европа, където миналия месец взе участие на 66-тия Берлински международен кинофестивал под названието "Серафима".

По-долу публикуваме графика на прожекциите. Входът е свободен.

21 март. Апостол на любовта.

28 март. Старец Йоан Крестянкин.

4 април. Целител Лука.

11 април. Старец Ефрем Аризонски.

18 април. Необикновеното пътешествие на Серафима

източник: predanie.bg

 

 

« предишна новинаследваща новина »