ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Покайният канон на св. Андрей Критски - втора част

16 март 2016 12:28, Софийска митрополия
Покайният канон на св. Андрей Критски - втора част

Съгласно програмата на Софийската св. митрополия за съборните богослужения през Великия пост, в древния столичен храм „Света София – Премъдрост Божия“ бе прочетена втората част на Покайния канон на св. Андрей Критски. Той бе отслужен от. Негово Преосвещенство Маркианополски еп. Константин.

В съслужение с Негово Преосвещенство участваха храмовото духовенство и двама дякони.

Във великопостната вечерня молитвено участие взеха Негово Светейшество патриарх Неофит, преосвещеният епископ Браницки Григорий, архимандрит Герасим - главен секретар на Св. Синод, столични свещенослужители и голямо множество софиянци.

В края на молитвеното последование епископ Константин се обърна с трогателно слово към богомолците, изпълнили храма. В него той говори за избора на християнина по време на Великия пост и затова какви чувства и мисли трябва да се стремим да имаме през този благодатен период.

Умилителните песнопения на канона, както и стиховете на Великото повечерие бяха изпълнени от Свещеническия хор, ръководен от ик. Кирил Попов, и клиросните певци на храма.

В края на богослужбата, цялото църковно изпълнение събрало се в древната църква, възторгнато и разчувствано от великопосните песнопения приканено от отец Кирил Попов, с едно сърца и едни уста запя: "Господи сил, с нами буди ..."

Фоторепортаж може да видите на адрес:

http://mitropolia-sofia.org/index.php/novini/novini-ot-mitropoliyata/818-pokainiyat-kanon-na-sv-andrei-kritski-vtora-chast

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

« предишна новинаследваща новина »