ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Велико повечерие с втора част на канона на свети Андрей Критски

18 март 2016 18:40, Пловдивска митрополия
Велико повечерие с втора част на канона на свети Андрей Критски

На 15 март, втория ден на Великия пост, по покана на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Великото повечерие с втората част на канона на св. Андрей Критски възглави Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий в пловдивския храм „Св. Петка”.

Молитвено съучастие в светата богослужба взеха Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, храмовото духовенство и свещеници от града.

Текстът на втората част на канона на св. Андрей Критски бе прочувствено прочетен от Великотърновския митрополит Григорий. В този Велик канон са изредени всички забележителни прояви на истинско покаяние от Адам до благоразумния разбойник.

Песнопенията бяха изпълнени от митрополитския хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев и смесените хорове от пловдивските храмове под диригентството на Дорис Хофман.

Богомолният народ, който беше дошъл с вяра и покаяние, преизпълни до краен предел храм „Св. Петка”.

В края на последованието владиката насърчи вярващите да се възползват от тези спасителни възможности и да следват благодатния път на Великия пост, за да достигнем и изживеем по-късно радостта на Христовото Възкресение.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1063-15032016g-veliko-povecherie-s-kanona-na-sv-andrei-kritski-2-chast-hram-sv-petka.html

 

 

Снимки

Велико повечерие с втора част на канона на свети Андрей КритскиВелико повечерие с втора част на канона на свети Андрей КритскиВелико повечерие с втора част на канона на свети Андрей КритскиВелико повечерие с втора част на канона на свети Андрей КритскиВелико повечерие с втора част на канона на свети Андрей Критски
« предишна новинаследваща новина »