ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА И ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙ

21 март 2016 16:17, Русенска митрополия
В НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙ

На 20 март 2016 г., Неделя на светото Православие, в катедралния храм "Света Троица" – Русе, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи празнична св. Литургия. В съслужение на архиерея бяха: ст. ик. Илиян Илиев, ст. ик. Георги Георгиев, архиерейски наместник за Разградска духовна околия, ст. ик. Илия Тонков, архиерейски наместник за Тутраканска духовна околия, ик. Валентин Лазаров, архиерейски наместник за Поповска духовна околия, прот. Йоан Иванов и дяконите Валери Василев, Румен Трофилов и Недялко Димитров. По време на богослужението някои от песнопенията изпълняваха деца от неделното училище при катедралния храм, под ръководството на дякон Орлин Янчев.

В последованието „Чин на Православието” взеха участие и председателите на църковните настоятелства при русенските храмове, черкували се в храма по време на св. Литургия.

В края на литургията митрополит Наум поздрави християните със светлия празник на Тържеството на светото Православие, акцентирайки върху духовната мощ и красота на спасителната Христова вяра, в която намираме утеха и упование.

Мнозина вярващи, начело с децата от неделното училище, приеха св. Причастие, след спазван строг пост и надлежна изповед.

Духовенството и богомолците отправиха сърдечни благопожелания към Негово Високопреосвещенство митрополит Наум по случай изпълването на две години от каноническия му избор за техен епархийски архиерей.

Накрая всички богомолци се включиха в литийното шествие около катедралата, което се полага по традиция в този празничен за светото Православие ден.

Снимки: свещ. Венелин Попов

 

 

Снимки

В НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙВ НЕДЕЛЯТА НА СВ. ПРАВОСЛАВИЕ СЕ ОТБЕЛЯЗАХА ДВЕ ГОДИНИ ОТ КАНОНИЧНИЯ ИЗБОР НА РУСЕНСКИЯ МИТРОПОЛИТ НАУМ ЗА ЕПАРХИЙСКИ АРХИЕРЕЙ
« предишна новинаследваща новина »