ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Презентация за Екзарх Антим Първи във Видин

23 март 2016 17:16, Видинска митрополия
Презентация за Екзарх Антим Първи във Видин

На 23 март в Клуб на пенсионера „Бъдин“, гр. Видин, се проведе презентация, свързана с живота и делото на Екзарх Антим Първи.

Презентацията бе подготвена и направена от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“, гр. Видин, съвместно с отдел „Читални” към културното учреждение.

На презентацията присъства и Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, който благодари за организацията да се направи такава среща в чест на Антим Първи, в годината на отбелязването на 200-годишнината от неговото рождение.

В своето участие на презентацията той запозна присъстващите с основни моменти от живота и делото на Антим Първи, както на местно, така и на национално църковно и политическо-държавническо ниво.

Епископ Поликарп засегна и важни моменти от градивната строителна дейност на Антим Първи като Видински митрополит във Видинска епархия, за подпомагането на културно-просветния живот и опазването на човешките права и взаимоотношения.

След презентацията последваха множество въпроси, касаещи живота на бележития българин.

В края на срещата г-жа Веска Илиева, председател на клуба, изказа благодарност от името на всички присъстващи на представителите на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ за оказаното съдействие да запознаят с важни моменти от живота на Антим Първи членовете на клуба, както и на епископ Поликарп за подкрепата и уважението, които проявява към клуба и неговото изпълнение.

На клуба епископ Поликарп остави като дар книги за настолно четиво на хората ползващи се от тази услуга, както и по една иконичка с лика на св. Мина, който особено се тачи от нашия народ.

На 25 март от 15 ч. ще се проведе презентация за Екзарх Антим Първи и в Културния клуб на пенсионера на ул."Княз Борис I" във Видин.

 

За повече снимки посетете http://bit.ly/1Mm2iVs

Текст и снимки: Видинска митрополия

 

 

« предишна новинаследваща новина »