ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Патриарх Неофит се срещна с двама зам.-министри на икономиката

23 март 2016 22:00, Отдел "Връзки с обществеността"
Патриарх Неофит се срещна с двама зам.-министри на икономиката

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит се срещна днес със заместник-министъра на икономиката на Молдова Виталий Юрку. По време на срещата той бе придружаван от зам.-министъра на икономиката Даниела Везиева.

Г-н Юрку е на тридневно посещение в България във връзка с предстоящите заседания на 24 и 25 март на Съвместната междуправителствена комисия, в която двамата с г-жа Везиева са съпредседатели.

В срещата взеха участие и Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий – викарий на Софийския митрополит, архим. Герасим – главен секретар на Св. Синод, Александра Карамихалева – нач.-отдел „Връзки с обществеността”, и Ангел Младенов – секретар при Софийска митрополия.

По време на срещата двете страни се запознаха взаимно с отношенията между Църквата и държавата в Молдова и в България, как се осъществява поддръжката и реставрацията на храмовете и манастирите, системите за издръжка на свещенството и тяхното осигуряване в двете страни. В заключение се съгласиха, че когато държавните лидери имат нужното разбиране и подпомагат Църквата в нейното служение, от това печели цялото общество. Двамата министри запознаха Светейшия патриарх Неофит с целите на предстоящото заседание на комисията и възможностите за икономическо сътрудничество, търговски, туристически и културен обмен между Молдова и България.

Като изрази възхищението си от природното разнообразие и богатството на културно-историческото наследство на България, г-н Юрку прояви жив интерес към православните светини в страната ни и изрази желание да ги посети.

 

 

Снимки

Патриарх Неофит се срещна с двама зам.-министри на икономикатаПатриарх Неофит се срещна с двама зам.-министри на икономикатаПатриарх Неофит се срещна с двама зам.-министри на икономикатаПатриарх Неофит се срещна с двама зам.-министри на икономиката
« предишна новинаследваща новина »