ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Свето Благовещение в Бачковската обител

25 март 2016 11:02, Бачковска света обител
Свето Благовещение в Бачковската обител

„Ангел предстател бе пратен от небето да каже на Богородица: радвай се!”

(Акатист на Пресвета Богородица, икос І)

 

Днес празнуваме великия оня миг, когато по велението на Небесния ни Отец бе заложено семето на спасението за Адамовия род, паднал в окаянство от послушание към врага человечески.

Да благодарим, прочее, на Непорочната, избрана да стане съсъд на нашето спасение и да понесе заради него мъките на прикръстното си пребиваване в подножието на презрения кръст, осветен от Разпнатия - и така превърнал се в св. Кръст, за който е казано: „с него ще победиш” смъртта и врага человечески!

На великия празник на Благовестието игуменът на манастира архим. Симон, в съслужение с манастирското братство въздадоха почит на Майката на Спасителя, извършвайки богослужбата, дадена ни от светител Йоан Златоуст.

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Свето Благовещение в Бачковската обителСвето Благовещение в Бачковската обителСвето Благовещение в Бачковската обителСвето Благовещение в Бачковската обителСвето Благовещение в Бачковската обителСвето Благовещение в Бачковската обителСвето Благовещение в Бачковската обителСвето Благовещение в Бачковската обителСвето Благовещение в Бачковската обител
« предишна новинаследваща новина »