ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът Събор на св. архангел Гавриил в Раковишкия манастир

26 март 2016 14:34, Видинска митрополия
Празникът Събор на св. архангел Гавриил в Раковишкия манастир

На 26 март - деня, когато Църквата отбелязва празника Събор на св. архангел Гавриил - Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп отслужи света Литургия в Раковишкия манастир „Света Троица“. Съслужиха йеромонах Максим и йеромонах Василий.

Молитвените песнопения изпълниха богослови от Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, гости на Видинска епархия.

След светата Литургия епископ Поликарп поздрави игуменката, монахиня Макрина, и населниците на светата обител, както и присъстващите на богослужението и им пожела по молитвите на Пресвета Богородица и застъпничеството на св. архангел Гавриил, Бог да им дава много сили, радост и търпение, за да бъдат истински добър пример в света за вяра в Бога и следване на Неговото св. Евангелие.

Гостите на светата обител бяха разведени от отец Василий из забележителностите на манастира, направиха заупокойна молитва на гробовете на архимандрит Софроний и архимандрит Серафим, духовници свързани с обителта и погребани в нейните двори, и се поклониха в древния храм „Света Троица“.

За всички бе даден празничен манастирски обяд.

 

За повече снимки посетете http://bit.ly/22CkmlI

Текст и снимки: Александра Чакърова

 

 

« предишна новинаследваща новина »