ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба и заупокойно поклонение в Ловеч

26 март 2016 19:20, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба и заупокойно поклонение в Ловеч

В деня след Благовещение нашата св. Православна църква празнува Събор на св. архангел Гавриил, това е богослужебното събрание на вярващите в чест на божествения благовестител. Св. евангелист Лука предава думите на архангела, който разкрил на св. прор. Захария, че е архангел Гавриил, който предстои пред Бога (Лука. 1:19) - името Гавриил означава „сила Божия“.

На този ден Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил празнува деня своя небесен покровител. Владиката отслужи св. Литургия в катедралния храм „Света Троица“. Заедно с него съслужиха архим. Викентий Митев, ставроф. ик. Кънчо Кабадийски, свещеноик. Любомир Казашки и свещеноик. Вениамин Павлов.

В края на службата след празничното многолетствие Негово Високопреосвещенство пожела на вярващите в храма неотслабващото молитвено застъпничество на архангел Гавриил да ги съпътства винаги.

По-късно владиката отслужи панихида на мястото, където се е намирал един от „лагерите на смъртта“ наречен „Слънчев Бряг“ край Ловеч, за упокоение душите на невинно избитите от комунистическия режим българи.

Тук всяка година в съботния ден след първа пролет идват стотици хора, за да извършат заупокойно поклонение пред тези, които на това място по особено жесток начин са изгубили живота си.

 

 

Снимки

Архиерейска служба и заупокойно поклонение в ЛовечАрхиерейска служба и заупокойно поклонение в ЛовечАрхиерейска служба и заупокойно поклонение в ЛовечАрхиерейска служба и заупокойно поклонение в ЛовечАрхиерейска служба и заупокойно поклонение в ЛовечАрхиерейска служба и заупокойно поклонение в ЛовечАрхиерейска служба и заупокойно поклонение в ЛовечАрхиерейска служба и заупокойно поклонение в ЛовечАрхиерейска служба и заупокойно поклонение в ЛовечАрхиерейска служба и заупокойно поклонение в ЛовечАрхиерейска служба и заупокойно поклонение в ЛовечАрхиерейска служба и заупокойно поклонение в ЛовечАрхиерейска служба и заупокойно поклонение в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »