ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПРИВЕТСТВИЕ КЪМ ЖЕНИТЕ-ОБЩЕСТВЕНИЧКИ ОТ ГРАД РУСЕ, ГОСТУВАЛИ В РУСЕНСКАТА СВ. МИТРОПОЛИЯ, ПО ПОВОД БЛАГОВЕЩЕНИЕ

27 март 2016 16:15, Русенска митрополия
ПРИВЕТСТВИЕ КЪМ ЖЕНИТЕ-ОБЩЕСТВЕНИЧКИ ОТ ГРАД РУСЕ, ГОСТУВАЛИ В РУСЕНСКАТА СВ. МИТРОПОЛИЯ, ПО ПОВОД БЛАГОВЕЩЕНИЕ

Уважаеми дами, представителки на различни сфери от обществения живот на престолния ни град Русе,

Радостни сме, че за втора поредна година имаме честта да Ви посрещнем като наши гости в приемния салон на Русенската света митрополия, по повод Светото Благовещение, който празник Църквата ни отбелязва и като Ден на жената-християнка.

Възпоменавайки благата вест, с която архангел Гавриил възвести, че Словото ще стане плът, човечеството ни стана свидетел на Боговъплъщението, за да се изпълнят писанията, че Христос ще дойде, за да ни спаси от греха и да ни дари с Живот вечен!

В днешния модерен свят на секуларизация, като че ли именно Вие, жените, сте призвани да бъдете онзи морален стожер в семейството, който да опази християнските традиции и култура, възпитавайки българските деца в добродетелност, хуманност и патриотизъм.

Както неведнъж с тревога е напомняно, днес всички ние живеем във време на духовна криза и подмяна на ценности, когато злото се нарича добро и доброто зло, сладкото – горчиво, а горчивото – сладко (Ис. 5:20), и именно жената-християнка е тази, която с майчинска всеотдайност трябва да бди и предпазва от всяка злочестина своите чеда, дом и близки.

Като Ви благодарим за отзивчивостта и положените усилия, всеки според възможностите си да подпомага по различен начин скромната дейност на Русенската св. митрополия, Ви благопожелаваме здраве, многолетие и успех във всяко добро начинание!

Добре дошли!

 

 

« предишна новинаследваща новина »