ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благовещение Богородично тържествено бе отбелязано в Монтана и с. Ружинци

28 март 2016 10:40, Видинска митрополия
Благовещение Богородично тържествено бе отбелязано в Монтана и с. Ружинци

Тържествена света Литургия по случай отбелязването на големия християнски празник Благовещение, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, бе отслужена в храм „Св.св. Кирил и Методий“, гр. Монтана.

Светата Литургия в монтанския храм оглави Негово Високопреподобие архимандрит Антим, протосингел на Видинска епархия в съслужение с духовници от Видинска епархия и гости.

Клиросното пение украсиха енориаши при храма, които с особена радост и сладкопение огласиха молитвените псалмопения и възрадваха както духовниците, така и вярващите християни, които бяха в голямо множество.

За поклонение на вярващите християни от Монтана, от Видин бе занесена иконата на Света Богородица – „Всецарица“, която е известна със своята подкрепа над онкоболни хора.

Проповед за празника към присъстващите поднесе Негово Високопреподобие архимандрит Антим, който припомни историята на отбелязваното събитие, както и отправи благослов от името на Видинския митрополит Дометиан за здраве, радост, мир и любов.

По време на своето слово архимандрит Антим запозна вярващите християни и с историята на иконата на Божията Майка – „Всецарица“, която бе занесена за поклонение в храма.

Иконата се намира в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин и бе предоставена от архимандрит Антим на вярващите за поклонение, като духовна утеха и поощрение.

След тържествената Евхаристия и благодатни слова и напътствия, вярващите християни изпълнени с духовна радост си пожелаваха такива благодатни посещения и събирания да бъдат по-чести, за полза и радост на християните.

След богослужението в гр. Монтана, архимандрит Антим посети и храм Успение Богородично“, с. Ружинци, където отслужи водоосвещение и благослови вярващите християни. В службата взе участие и иконом Рафаил Александров, архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com

Текст и снимки: архимандрит Антим

 

 

« предишна новинаследваща новина »