ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Престави се в Господа свещеник Ганчо Луков Ланджев

28 март 2016 15:27, Софийска митрополия
 Свещеник Ганчо Луков Ланджев

На 26 март т. г. се престави в Господа свещеник Ганчо Луков Ланджев.

Упокоилият се духовник е роден на 15 януари 1938 г. в гр. Панагюрище. Начално и основно образование придобива в родния си град, а веднага след това продължава и успешно завършва пълния курс на Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски".

Като дипломирал се семинарист работи в Архиерейското наместничество в гр. Панагюрище като ревизор, писар, впоследствие и на други места в града.

Ръкоположен е за дякон на 9 май 1993 г., а за свещеник на 29 август 1993 г. от Негово Високопреосвещенство митрополит Пимен.

От 1993 до 1999 г. е на енорийско служение при столичните храмове "Св. Параскева" и Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" № 47).

От 2000 г. до настоящия момент е бил председател на църковното настоятелство и енорийски свещеник при храмовете "Св. Николай" – с. Желява, и "Св. Георги" – с. Елешница, като за известно време е обгрижвал и Елешнишкия манастир "Успение Богородично".

Опелото на новопреставилия се отец ще бъде отслужено на 30 март (сряда) от 14,30 ч. в храм "Успение Богородично", Централни гробища.

Бог да го прости и упокои в селенията на праведните!

 

 

« предишна новинаследваща новина »