ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В Културния клуб на пенсионера „Белият Дунав“ във Видин се проведе презентация за Антим Първи

28 март 2016 17:08, Видинска митрополия
В Културния клуб на пенсионера „Белият Дунав“ във Видин се проведе презентация за Антим Първи

На 28 март в Културния клуб на пенсионера „Белият Дунав“, гр. Видин се проведе презентацияq свързана с живота и делото на Екзарх Антим Първи.

Презентацията бе подготвена и направена от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“, гр. Видин, съвместно с отдел „Читални” към културното учреждение и бе представена от г-жа Николова.

На презентацията присъства и Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, който благодари за организацията да се направи такава среща в чест на Антим Първи, в годината на отбелязването на 200-годишнината от неговото рождение.

В своето участие на презентацията той запозна присъстващите с основни моменти от живота и делото на Антим Първи, както на местно, така и на национално църковно и политическо-държавническо ниво.

Епископ Поликарп благодари на присъстващите за тяхното гостоприемство, любов и приятелство и пожела такива срещи да бъдат по-чести и задълбочени, за да се помни историята, личностите, които са дали живота си за нашия народ, Църква и държава, и за да преподаваме тази история на подрастващите поколения.

В края на срещата г-н Веселин Габерски, председател на клуба, изказа благодарност от името на всички присъстващи на представителите на Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“, гр. Видин, за оказаното съдействие да запознаят с важни моменти от живота на Антим Първи членовете на клуба, както и на епископ Поликарп за подкрепата и уважението, които проявява към клуба и неговото изпълнение.

Благодарност към лекторите поднесе и г-жа Яна Маринова, културно-масовик при клуба.

На клуба епископ Поликарп остави като дар книги за настолно четиво на хората, ползващи се от тази услуга, както и по една иконичка с лика на св. Мина, който особено се тачи от нашия народ.

За повече снимки посетете http://bit.ly/1UpHnU7

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

« предишна новинаследваща новина »