ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Изложба на творби от XV Национален конкурс „Бог е любов“ бе открита във Видин

28 март 2016 18:02, Видинска митрополия
Изложба на творби от XV Национален конкурс „Бог е любов“ бе открита във Видин

На 28 март в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин, бе подредена и представена изложба на картини, макети, есета и стихотворения на деца от област Видин, участвали в Националния конкурс „Бог е любов“.

В 15-ото издание на конкурса, който тази година е с мотото “Любов и милосърдие”, се включиха над 18 училища, 110 творби и 112 участници - деца, които показаха своя талант както в рисуването, така и в моделирането, и в литературата.

Постъпилите в Регионалния инспекторат по образованието гр. Видин творби бяха разгледани и оценени по достойнство от нарочна комисия, която в съответните категории оцени първо, второ и трето място, след което отличените произведения бяха изпратени в София, където на национално ниво да бъдат разгледани и заедно с останалите произведения от цялата страна да бъдат оценени.

Комисията бе в състав: Владко Вълчев, ст. експерт по обществени науки и гражданско образование в РИО – Видин, председател, и членове на комисията - Белоградчишки епископ Поликарп, Видинска света митрополия, Нели Петрова Еремиева, гл. учител по български език и литература в СОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с. Ново село, и Андрей Венчов Трифонов, ст. учител по изобразително изкуство в СОУ „Любен Каравелов“, гр. Видин.

Изложбата се организира от РИО-Видин и Видинска света митрополия с любезното съдействие на участвалите в конкурса училища и цели да запознае видинската общественост с таланта на своите деца, както и да поощри малчуганите в техния труд и усърдие.

Награждаването с грамоти за участие от страна на РИО-Видин и Видинска света митрополия на отличените и участниците в конкурса от Видинска област ще бъде направено до края на месец май в актовата зала на СОУ „Цар Симеон Велики“, гр. Видин. Обявяването на резултатите от националния конкурс „Бог е любов“ и награждаването на отличените участници ще бъде през месец юни т. г.

Изложбата ще може да се види от гражданите и гостите на Видин до 12 април 2016 г.

 

За повече снимки посетете http://bit.ly/1RnCg4C

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

« предишна новинаследваща новина »