ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия в с. Юпер

28 март 2016 19:47, Русенска митрополия
Архиерейска св. Литургия в с. Юпер

На 27.03.2016 г., Втора Неделя на Великия пост – Св. Григорий Палама, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум посети с. Юпер, Разградско, където отслужи св. Литургия в храм "Св. архангел Михаил". На архиерея съслужиха: ст. ик. Евгени Дечев от гр. Кубрат, свещ. Светослав Светославов, свещ. Калоян Николов - енорийски свещеник на селото, и дякон Валери Василев.

Сред богомолците в храма бяха и г-н Петър Петров, кмет на Юпер, г-жа Душка Петрова, общински съветник при Община Кубрат, както и деца от детската градина в с. Юпер, които произнесоха молитвата "Отче наш", а в края на литургията приеха св. Причастие. Митрополит Наум произнесе проповед и поздрави християните с празничния неделен ден, като им благодари, че усърдно се грижат за Божия дом и подпомагат отец Калоян според възможностите си.

От страна на кмета и народа се отправиха благопожелания към архиерея за здраве и многолетие, като бе подчертана радостта на всички, че имат възможността да поговорят с владиката и да получат неговото благословение, тъй като с. Юпер не е било посещавано от митрополит над 40 години.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Архиерейска св. Литургия в с. ЮперАрхиерейска св. Литургия в с. ЮперАрхиерейска св. Литургия в с. ЮперАрхиерейска св. Литургия в с. ЮперАрхиерейска св. Литургия в с. Юпер
« предишна новинаследваща новина »