ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В навечерието на Благовещение бургаските ученици премериха сили в състезание по религия

25 март 2010 08:54, Сливенска митрополия
Бургаските ученици премериха сили в състезание по религия

Шестнадесет отбора от 10 бургаски училища премериха сили в първото Общинско състезание по религия, организирано от Община-Бургас и Общински детски комплекс. То се проведе в навечерието на Благовещение и в отборите бяха включени ученици от ІІ, ІІІ и ІV клас, изучаващи религия в Клуб „Православни християнски ценности, традиции и празници” към Общински детски комплекс-Бургас. В различните етапи на състезанието учениците попълваха кръстословица, решаваха тест, подреждаха пъзел и разказваха за най-големите християнски празници в българския православен календар. В състава на журито бяха включени свещеници, експерти от Община-Бургас и директора на ОДК- Бургас.

При голяма конкуренция журито класира отбора на ОУ ”Братя Миладинови” на първо място. Второто място зае отборът на ОУ ”Васил Априлов”, а трети останаха учениците от ОУ ”Св. Климент Охридски”. Участниците в състезанието бяха наградени с купи и индивидуални предметни награди. Проявата завърши с молитвата „Отче наш”, казана от всички присъстващи.

Амбицията на организаторите - Община-Бургас и Общинския детски комплекс, е състезанието да се превърне в традиционно преди най-светлия християнски празник - Великден.

 

 

Снимки

Бургаските ученици премериха сили в състезание по религияБургаските ученици премериха сили в състезание по религияБургаските ученици премериха сили в състезание по религияБургаските ученици премериха сили в състезание по религияБургаските ученици премериха сили в състезание по религияБургаските ученици премериха сили в състезание по религияБургаските ученици премериха сили в състезание по религия
« предишна новинаследваща новина »