ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ЙОГА - ПЪТ КЪМ МРАКА. Беседа в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" - 7 април 2016 г.

30 март 2016 12:05, Софийска митрополия
Столичният храм "Св. св. Кирил и Методий" /до Женския пазар - гр. София/

С благословението на Негово Високоблагоговейнство иконом Александър Георгиев, председател на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" 47), работещият при него Център за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий" организира открита беседа на тема: ЙОГА - ПЪТ КЪМ МРАКА.

Беседата ще се състои на 7 април 2016 г. (четвъртък) от 18,00 ч. в залата на Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий".

Лектор ще бъде г-н Дарин Алексиев – православен богослов и преподавател по Догматика в Пловдивската духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” и в Софийската духовна семинария „Св. Иван Рилски”. Дарин Алексиев е автор на задълбоченото изследване "Йога - път към мрака", което излезе през настоящата 2016 г. Новата книга също ще бъде представена по време на беседата. Нейната основна цел е да изясни, че йога не е "просто здравословна гимнастика", "средство за концентрация" и "антистрес-терапия".

Йога е религия.

Поради това:

- под каквато и форма да се практикува, йога е несъвместима с православното християнство;

- йога не може да бъде допускана от православните духовници като "допълващо средство" за духовно и физическо усъвършенстване на техните духовни чеда;

- като "система за физически упражнения" религията йога няма място в детските градини, училищата и висшите учебни заведения.

Беседата ще бъде придружена от прожекция, а във втората й половина ще бъде дадена възможност за въпроси и отговори.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

7 април (четвъртък) 2016 г.

Начало: 18,00 ч.

Храм "Св. св. Кирил и Методий"

Адрес: ул. "Г. Вашингтон" № 47, гр. София

Енорийски център (в двора)

Енорийска лекционна зала, ет. 1

ВХОД СВОБОДЕН

 

 

Снимки

Корицата на новата книга "ЙОГА - ПЪТ КЪМ МРАКА"
« предишна новинаследваща новина »