ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благовещение в старопрестолния град Видин

25 март 2010 13:31, Видинска митрополия
Благовещение в старопрестолния град Видин

С тържествена света Литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, бе отбелязан денят Благовещение на св. Богородица в старопрестолния град Видин.

В молитвено съслужение заедно с митрополит Дометиан бяха и архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм, както и архимандрит Евтимий, ефимерий при същия храм.

След светата Литургия прочувствена духовна проповед произнесе митрополит Дометиан, който откри пред благочестивите християни тайната на Боговъплъщението и зарадва всички с поучение и насърчение за духовен подвиг и живот в Христа.

От името на митрополит Дометиан за здраве и благословение на него и неговите сродници, на благочестивите християни бе раздадена благословена рибена чорба.

В митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец” божествената света Литургия бе отслужена от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит.

Из всички храмове на епархията тържествено бе отбелязан денят Благовещение, за духовна утеха и радост на стичащия се православен народ, които отдава днес особена благоговейна почит към Пресвета Богородица.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Благовещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град ВидинБлаговещение в старопрестолния град Видин
« предишна новинаследваща новина »