ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В навечерието на Кръстопоклона неделя патриарх Неофит се поклони на Христовия кръст

04 април 2016 09:09, Софийска митрополия
Празнична вечерня

В навечерието на Неделя Кръстопоклонна, трета по ред неделя от Великия пост, в митрополитския катедрален храм "Св. Неделя" за поклонение бе изнесено Христовото Разпятие.

На празничното бдение, възглавено от иконом Кирил Попов, в съслужение с храмовото духовенство, молитвено участие взе и Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски митрополит Неофит, който се поклони на Христовото Разпятие и на изнесената за поклонение частица от Христовия Кръст, съхранявана в храма.

В края на празничното богослужение Негово Светейшество благослови събралите се християни, които също се поклониха и на безценната реликва - частицата от Св. Кръст, украсена с цветя. В кратко слово патриарх Неофит насърчи православните християни по-често да се осеняват с кръстното знамение и винаги да носят в себе си мисълта за изкупителната кръстна жертва на Спасителя.

Подробен фоторепортаж от празничното вечерно богослужение може да видите в Официалния сайт на Софийска св. митрополия:

http://mitropolia-sofia.org/index.php/novini/novini-ot-mitropoliyata/847-v-navecherieto-na-nedelya-krastopoklonna-patriarh-neofit-se-pokloni-na-hristoviya-krast-v-mitropolitskata-katedrala-sv-nedelya

 

Текст и снимки: Нина Комарова
Снимка в св. олтар: Кирил Мянков

 

 

« предишна новинаследваща новина »