ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молебен по повод изпращането на 31-ви български военен контингент на мисия в Афганистан

05 април 2016 15:22, Пловдивска митрополия
Молебен по повод изпращането на 31-ви български военен контингент на мисия в Афганистан

На 5 април в град Карлово на площада пред къщата-музей „Васил Левски“ се състоя тържествената церемония по изпращането на 31-ия български военен контингент на Въоръжените сили за участие в Международната мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане в Афганистан „Решителна подкрепа“.

Национален командир на контингента е полковник Руси Русев от Командването на Сухопътните войски, командир на взвода за охрана от състава на международната мисия е лейтенант Славена Желязкова от 61-ва Стрямска механизирана бригада.

На събитието присъстваха: Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, министърът на отбраната Николай Ненчев, областният управител на Област Пловдив Здравко Димитров, Емил Кабаиванов - кмет на Община Карлово, Груди Ангелов - бригаден генерал на 61-ва Стрямска механизирана бригада, висши офицери, сержанти, войници, представители на държавната и местната власт, роднини и близки на военните.

Архипастирят на Пловдивска епархия митрополит Николай отслужи молебен към Всеподателя Бога за успех в предстоящата мисия.

С владиката съслужиха: Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, свещеноиконом Виктор Христев - епархийски духовен надзорник, свещеноиконом Марко Марков - архиерейски наместник на Карловска духовна околия, митрополитският протодякон Илиян Александров и свещеници от града.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

Владиката освети икона с образа на св. Георги Победоносец, подарък на военните от министъра на отбраната и подари малки икони на всеки военнослужещ.

В словото си архиереят се обърна към висшите офицери и военните в задграничната мисия с думите: ”Вие ще се отправите надалеч, за да браните мира и спокойствието на човеци. Сам Господ Иисус Христос е казал: ”Блажени са миротворците, защото те ще се нарекат синове Божии.” Вие отивате далеч от Родината, но ние сме с Вас молитвено и духовно. Вие не сте сами - с Вас е Божията благодат. С Вас всякога е и ще бъде Вашият небесен закрилник св.вмчк Георги Победоносец. Бог ще дари на всеки от Вас ангел мирен наставник на душите и телата Ви, денем и нощем да бди над Вас и Ви пази от всяко злощастие и беда.”

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

 

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1077-05042016g-moleben-po-povod-izprashtaneto-na-31-vi-balgarski-voenen-kontingent-na-misiya-v-afganistan.html

 

 

Снимки

Молебен по повод изпращането на 31-ви български военен контингент на мисия в АфганистанМолебен по повод изпращането на 31-ви български военен контингент на мисия в АфганистанМолебен по повод изпращането на 31-ви български военен контингент на мисия в АфганистанМолебен по повод изпращането на 31-ви български военен контингент на мисия в Афганистан
« предишна новинаследваща новина »