ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благовещенски открит урок за видинските ученици

25 март 2010 21:44, Видинска митрополия
Благовещенски открит урок за видинските ученици

На 25 март в представителния салон на Народно читалище „Цвят” в гр. Видин с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан се състоя Благовещенска духовна среща - открит урок за учениците на Видин.

Откритият урок бе организиран от Видинска света митрополия съвместно с читалище „Цвят”. Основната идея бе да се възобнови връзката на Църквата, в лицето на нейното духовенство, с децата, бъдещето на Църквата и на нашата страна.

С благословението на архиерея водещ на срещата бе архимандрит Поликарп, а основен лектор - Величкият епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит.

Младежкото събрание протече в много топла, мила и задушевна обстановка, която показа, че има копнеж и желание за връзка на децата с Църквата.

Бяха засегнати много и важни за младите хора въпроси. Всички се обединиха около идеята, че такива срещи и инициативи трябва да бъдат не явление, а ежедневие.

От страна на преподавателите бе изтъкнато задоволство от тази среща и изразено желание Църквата да заеме своето подобаващо място в училището, сред подрастващото поколение, което особено има нужда от духовни водачи и наставници.

Срещата бе музикално оформена от прекрасните класически изпълнения на пиано от Ани Добрева. Радостно е да споменем, че тя е участничка и в църковния хор при митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец” във Видин.

Поздрав и благословение към децата отправи митрополит Дометиан, който изтъкна любовта на Църквата към цялото човечество и подтикна всички да се стремят да търсят Бога и да бъдат едно с Църквата Христова.

От митрополит Дометиан на учениците бяха раздадени иконки за молитвен спомен и благословение, които да им напомнят за тази задушевна среща.

Духовенството изрази своята благодарност към ръководството на читалището, което все по-тясно работи с Църквата и се стреми да бъде полезно на обществото, като задълбочава доверието на хората към доброто и полезното.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Благовещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученициБлаговещенски открит урок за видинските ученици
« предишна новинаследваща новина »