ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Концерт за Благовещение на Видинска митрополия

25 март 2010 22:39, Видинска митрополия
Концерт за Благовещение на Видинска митрополия

На 25 март в Държавна филхармония-Видин с благословението и под патронажа на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан се състоя празничен Благовещенски концерт.

Концертът бе изцяло от класическа музика в изпълнение на Видинския симфоничен оркестър.

Под вещото ръководство на диригента Иван Илиев бяха изпълнени следните класически произведения: Бeтовен, симфония №5, Първа част; Верди, урертюра „Набуко”; Бетовен, увертюра „Егмонд”; Брамс, симфония № 3, Трета част;

Моцарт, увертюра „Дон Жуан”; Верди, увертюра „Силата на съдбата".

Поздравление към благочестивото гражданство на Видин по повод големия християнски празник Благовещение отправи Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан. Той изтъкна важността и значението на празника и призова всички все повече и повече да се обичаме, да се стремим да живеем с всички в мир и съгласие, като имаме висок пример за подражание - нашия Господ Иисус Христос.

Залата на Филхармония-Видин бе изпълнена с хора, които показаха своята любов към Църквата и епархийското началство и пожелаха Църквата да бъде обединител на народа в мир, любов и единство, както и достойно да води благочестивите християни по пътя на спасението.

Тържественият концерт премина в дух на любов и единство и се създадоха много приятни и трогателни емоции между клир и народ.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Концерт за Благовещение на Видинска митрополияКонцерт за Благовещение на Видинска митрополияКонцерт за Благовещение на Видинска митрополияКонцерт за Благовещение на Видинска митрополияКонцерт за Благовещение на Видинска митрополияКонцерт за Благовещение на Видинска митрополияКонцерт за Благовещение на Видинска митрополияКонцерт за Благовещение на Видинска митрополияКонцерт за Благовещение на Видинска митрополияКонцерт за Благовещение на Видинска митрополияКонцерт за Благовещение на Видинска митрополияКонцерт за Благовещение на Видинска митрополияКонцерт за Благовещение на Видинска митрополияКонцерт за Благовещение на Видинска митрополияКонцерт за Благовещение на Видинска митрополия
« предишна новинаследваща новина »