ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Официално представяне на книгата „Зограф и Русенска епархия"

10 април 2016 16:51, Русенска митрополия
ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ЗОГРАФ И РУСЕНСКАТА ЕПАРХИЯ"

В следобедните часове на 9 април 2016 г. в приемния салон на Русенската св. митрополия се състоя официалното представяне на книгата на акад. Иван Радев „Зограф и Русенската епархия”, имаща за цел да проследи взаимоотношенията между Славянобългарската обител „Св. Георги Зограф" в Св. Гора - Атон и част от диоцеза на Българската православна църква в родината ни през отминалите столетия, и до наши дни. Изданието е осъществено с финансовото спомоществователство на Русенската св. митрополия.

Събитието бе открито с кратко слово от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум, който приветства гостуващите в епархията му Видински митрополит Дометиан и Тивериополски епископ Тихон и множеството духовници и гости, дошли да уважат представянето. Сред присъстващите бяха професори от Великотърновския и Русенския университети, представители на различни териториални поделения на Държавния архив, научни работници, библиотечни специалисти, краеведи, журналисти и др.

Кратък анализ на произведението бе направен от г-н Николай Станев, дългогодишен диригент и хорист при Катедралния храм „Св. Троица”, който изтъкна важността и значението на книгата, осветляваща доста неща затулени от времето, след което думата бе дадена на автора – акад. Иван Радев, който представи съдържанието на своя труд, пояснявайки изчерпателно някои по-съществените моменти в него.

Пълното слово на Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум може да видите тук (http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=200677).

Снимки: Атанас Димитров - АтаДим

 

 

Снимки

ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ЗОГРАФ И РУСЕНСКАТА ЕПАРХИЯ"ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ЗОГРАФ И РУСЕНСКАТА ЕПАРХИЯ"ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ЗОГРАФ И РУСЕНСКАТА ЕПАРХИЯ"ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ЗОГРАФ И РУСЕНСКАТА ЕПАРХИЯ"ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ЗОГРАФ И РУСЕНСКАТА ЕПАРХИЯ"ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ЗОГРАФ И РУСЕНСКАТА ЕПАРХИЯ"ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ЗОГРАФ И РУСЕНСКАТА ЕПАРХИЯ"ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ЗОГРАФ И РУСЕНСКАТА ЕПАРХИЯ"ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ЗОГРАФ И РУСЕНСКАТА ЕПАРХИЯ"ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ЗОГРАФ И РУСЕНСКАТА ЕПАРХИЯ"ОФИЦИАЛНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА КНИГАТА „ЗОГРАФ И РУСЕНСКАТА ЕПАРХИЯ"
« предишна новинаследваща новина »