ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

"Думи за живот" е най-продаваната православна книга. Излезе четвърто издание.

12 април 2016 11:45, Ловчанска митрополия
"Думи за живот"

Излезе четвъртото издание на първия том на "Думи за живот", съдържащ непубликувани дори в интернет пространството проповеди на Лимасолския митрополит Атанасий. Четири издания в рамките на 8 месеца са своеобразен прецедент на книжния пазар за православна литература в България и безспорно нареждат сборника на първо място като най-търсената и продавана православна книга у нас в периода от момента на нейното първо издание досега. Вторият том на сборника, който излезе едва преди няколко седмици, се радва на подобен успех.

Големият интерес към проповедите на Лимасолския митрополит Атанасий са още едно свидетелство за неговия безспорен авторитет на опитен духовен наставник, богослов и проникновен проповедник на Православието. Наскоро неговата позиция относно предсъборния документ "Отношенията на Православната Църква с останалия християнски свят" отново спечели любовта на православните християни по цял свят. В писмото си до Кипърския синод, преведено и публикувано и в сайта на Българската Патриаршия, владика Атанасий подложи въпросния документ на стегнат, но задълбочен анализ, издържан в светоотеческата традиция на Православието, и осъди съдържащите се в него неправославни еретически идеи.

Припомняме, че книгите, издадени от Ловчанска света митрополия, могат да бъдат поръчани на телефон: 0888 286 937 или на адрес redaktori@predanie.bg

Източник: predanie.bg

 

 

« предишна новинаследваща новина »