ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Урок по вероучение в училище „Иван Вазов”

26 март 2010 16:59, Видинска митрополия
Урок по вероучение в училище „Иван Вазов”

На 26 март в Основно училище „Иван Вазов”, гр. Видин с ученици от V-ти клас бе проведен урок по вероучение, които с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан бе изнесен от монах Максим и богослова Велина Андонова.

Урокът по вероучение се състоя във връзка с предстоящите християнски празници и вниманието на децата бе насочено главно върху Възкресението на Господ Иисус Христос.

По време на урока лекторите засегнаха въпросите за основните християнски ценности и православните традиции, бяха обяснени на учениците символите, които съпътстват християнската радост на Възкресението.

Децата бяха впечатлени и възрадвани от духовното присъствие на млади хора, които вдъхват нови сили и енергия в Църквата и възраждат доверието на младежите в нея.

Възпитаниците на видинското училище бяха научени на молитви, част от които прилежно бяха записани в училищните тетрадки.

Те бяха научени и на молитвата за преди учение „Преблагий Господи”, която всички изправени произнесоха в молитвен призив към Бога.

След урока учениците благодариха на отец Максим и Велина Андонова, като ги помолиха занапред да има все повече такива приятелски срещи, които да сплотяват децата с Църквата и да ги насърчават към единство и любов.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Урок по вероучение в училище „Иван Вазов”Урок по вероучение в училище „Иван Вазов”Урок по вероучение в училище „Иван Вазов”Урок по вероучение в училище „Иван Вазов”Урок по вероучение в училище „Иван Вазов”Урок по вероучение в училище „Иван Вазов”Урок по вероучение в училище „Иван Вазов”Урок по вероучение в училище „Иван Вазов”
« предишна новинаследваща новина »