ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благовещение на Пресвета Богородица в Попово

26 март 2010 17:39, Русенска митрополия
Посрещане на св. мощи

На 25 март, Благовещение, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит отслужи божествена св. Литургия в храм „Успение Богородично” в гр. Попово. В архиерейското богослужение на митрополита съслужиха прот. Валентин Лазаров, архиерейски наместник на Поповска духовна околия, архим. Серафим от Варненска епархия и митрополитският дякон.

За духовна радост на вярващите духовниците бяха донесли частица от св. мощи на св. великомъченик Георги Победоносец. Светите мощи бяха положени в центъра на храма, където боголюбивите вярващи им се покланяха с вяра и благоговение, имайки пред очите си мъченическия подвиг на св. Георги.

Докато духовниците се причастяваха в светия олтар с Тялото и Кръвта Христови, г-н Ангел Младенов прочете от името на Русенския митрополит Неофит "Архипастирско послание по случай Благовещение на Пресвета Богородица" (текста на посланието вижте тук: http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=19924 ).

За празничното настроение допринесе и участието на смесения църковен хор при храм „Св. Николай Чудотворец” в гр. Разград с диригент г-н Красен Иванов.

В края на празничното богослужение митрополит Неофит поздрави всички вярващи, които въпреки работния ден бяха намерили време, за да участват в св. Литургия. Архиереят поздрави кмета на община Попово д-р Людмил Веселинов, който е положил големи усилия за възвръщане благолепието на храма.

В заключение духовници и миряни в един глас изпяхме тържествено "Многая лета" за благоденствието на духовната и светската власт.

Честитим празника Благовещение на Пресвета Богородица на всички вярващи и по-специално на жените, защото това е православният ден на жената!

 

 

Снимки

Посрещане на св. мощиПосрещане на св. мощиСв. мощи на св. Георги ПобедоносецБлагословение след вземане на времеБлагоговейно поклонение пред св. мощиУтреняБлагословениеВелик входВелик входВелик входБлагоговейни вярващиПричастяване на вярващитеПриветствено словоСвещенослужителиМноголетиеРаздаване на нафора (антидор)Обща снимка с общинската управа и църковният хорСв. мощи на св. Георги ПобедоносецБлаговещение на Пресвета Богородица в ПоповоСв. мощи на св. Георги Победоносец
« предишна новинаследваща новина »