ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 7 на официоза на БПЦ „Църковен вестник”

13 април 2016 12:31, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 7 на официоза на БПЦ „Църковен вестник”

Излезе от печат брой 7 на „Църковен вестник”. В него може подробно да прочетете за визитата на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит в Русия.

Припомняме, че от 7 до 11 март Негово Светейшество бе приет в Москва по покана на Московския и на цяла Русия патриарх Кирил и ръководството на Международния обществен фонд "Единство на православните народи", за да получи присъдената му от Фонда премия за 2015 г. за изключителни заслуги и принос към единството между православните народи и утвърждаване на християнските нравствени ценности в съвременния свят.

В броя може да видите подробен фоторепортаж от съвместната богослужба на Негово Светейшество патриарх Неофит с Московския и на цяла Русия патриарх Кирил. Ще прочетете повече и за молебена, който патриарх Неофит отслужи пред мощите на св. Киприян Московски, който по род е българин.

От "Църковен вестник" ще научите повече и за церемонията по награждаването на г-н Гиньо Ганев с църковен орден "Св. Йоан Рилски". В поредния брой на "Църковен вестник" сме публикували и съболезнователното писмо, което Негово Светейшество патриарх Неофит изпрати до Негово величество Филип, краля на Белгия, във връзка с кървавите атентати в Брюксел.

В рубриката ни "Църковна история" може да прочетете повече за събитието, което се е случило преди 1150 г., оказало се съдбоносно за разпространение на християнството у нас. Събитие, което не дало възможност на св. Борис да стане поредният хан, обвинен от боилите в неспособност да управлява. Събитие, което е явно чудо, поредна победа на Кръста Христов (в съвсем буквален смисъл), свидетелство за свръхестествената сила на християнския Бог и за истинността на вярата в Него. Повече за това събитие може да прочетете в текста на иконом Павел Гърбов "Великото чудо и забравеният празник".

В рубриката ни за православната духовност - "Духовна съкровищница", ви запознаваме с едно от творенията на св. Тихон Задонски, озаглавено "Ще дойда утре" в превод на Людмила Димитрова.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цената за годишен абонамент за 2016 г. е 30 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

 

 

« предишна новинаследваща новина »