ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благовещение в Социална асоциация „Св. Андрей”

26 март 2010 18:08, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Децата от дома

По случай големия християнски празник Благовещение и по лична инициатива на собственика на издателство „Славена” - Варна, децата от Детския комплекс „Св. сестри Вяра, Надежда, Любов и майка им св. София” – с. Кичево и интерната към него, получиха книги на издателството. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил благослови децата и ги поздрави за празника.

След това той разговаря с педагозите и помощния персонал от комплекса.

В тържеството импровизирано се включи и г-жа Миглена Куртева, собственичка на „Оптима” ООД, бизнес дама на Варна за 2009. Преди време тя беше направила дарение от бельо за децата, а днес дари лакомства за тях. Децата са си деца...

Вече почти десет години СА „Св. Андрей” - българо-германско сдружение с нестопанска цел, обгрижва деца от проблемни семейства, с нисък социален статус от община Аксаково. Преди 4 години бе изграден и интернат към него, за да могат децата, продължавайки образованието си в местното училище, да имат условия за самоподготовка, обгрижвани от професионалния състав на асоциацията.

Сградният фонд е предоставен безвъзмездно от община Аксаково, а инвестициите са изцяло за сметка на СА „Св. Андрей”.

С мотото на Социална асоциация „Св. Андрей” – БЛИЗО ЕДИН ДО ДРУГ – се цели да се даде пример за единение в обществото. Тоест, радостите и тържествата на едни, да станат поводи за радост на всички, както и обратното - болката и страданието на едни, да са споделени от всички!

Даряването е нещо, което доставя радост както на дарения, така и на даряващия! Инициативата на г-н Наско Якимов – собственика на издателство „Славена” – както и включването в нея на г-жа Миглена Куртева от „Оптима” ООД са пример в тази посока.

Снимки: Борислав Стоев

 

 

Снимки

Възпитаниците на Детския комплексДецата от домаДецата от домаДецата от домаДа се помолим...За спомен
« предишна новинаследваща новина »