ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Малко повечерие с целия покаен канон на свети Андрей Критски в Пловдивска епархия

14 април 2016 20:04, Пловдивска митрополия
Малко повечерие с целия покаен канон на свети Андрей Критски

„Откъде да започна да оплаквам деянията на моя окаян живот? Какво начало да поставя, Иисусе Христе, на моето ридание сега? Но като Милосърден, дай ми прошка на греховете!”

В петата седмица на Великия пост на 13 април, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, отслужи богослужебното последование Малко повечерие с целия Велик покаен канон на свети Андрей Критски в митрополитския храм ”Св.вмчца Марина” в град Пловдив.

Участие в богослужбата взеха: свещеноиконом Виктор Христев - епархийски духовен надзорник, духовните надзорници при Пловдивска митрополия свещеноиконом Тодор Хаджиев и протоиерей Деян Стоенчев, храмовото духовенство и свещеници от града.

Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св.ап.Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев и смесените хорове при пловдивските храмове под диригентството на Дорис Хофман.

Храмът беше изпълнен с богомолен народ, дошъл да влезе в молитвено настроение и да изслуша примерите от Стария и Новия Завет за назидание и спасение на човешката душа.

В словото си Знеполският епископ Арсений се обърна към миряните с думите: ”

Човек е създаден по Божий образ и подобие и земният живот ни е даден, за да разкриваме ежедневно в себе си този Божий образ. И всеки ден все повече и повече ние трябва да се уподобяваме на Христа. Да се богоуподобяваме. Това богоуподобяване се постига единствено и само чрез изпълнение на Христовите заповеди, чрез живот в Евангелското слово, чрез живот според словото на Христа Спасителя. И всеки път, когато ние сме пред избора да изпълним ли заповедта на Бога, да следваме ли Христа или не, да изпълним ли евангелската заповед или не, се решава нашата съдба във вечността.”

В края на богослужението викарният епископ преподаде архипастирския благослов на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1080-13042016g-malko-povecherie-s-tzeliya-kanon-na-sv-andrei-kritski-v-mitropolitskiya-hram-sv-vmchtza-marina-grad-plovdiv.html

 

 

Снимки

Малко повечерие с целия покаен канон на свети Андрей КритскиМалко повечерие с целия покаен канон на свети Андрей КритскиМалко повечерие с целия покаен канон на свети Андрей КритскиМалко повечерие с целия покаен канон на свети Андрей КритскиМалко повечерие с целия покаен канон на свети Андрей КритскиМалко повечерие с целия покаен канон на свети Андрей Критски
« предишна новинаследваща новина »