ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

„Цветята на малката Ида”

27 март 2010 17:02, Видинска митрополия
„Цветята на малката Ида”

Във връзка с Международния ден на театъра - 27 март, на 26 март в салона на Държавния куклен театър във Видин се състоя премиера на детската постановка „Цветята на малката Ида”.

Пиесата бе по Х. К. Андерсен, като драматизацията, режисурата и сценографията са на Магдалена Митева. Музиката е на Владо Ковачев, а постановката прекрасно представиха актьорите Аделина Илиева, Красимир Колев и Петър Бонев.

Залата бе препълнена с деца, които с удоволствие изгледаха и се насладиха на детския спектакъл.

За да уважат поканата на Държавния куклен театър и да бъдат сред младото поколение, което има нужда от Бога и присъствието на Църквата, в залата бяха представителите на Видинска света митрополия архимандрит Поликарп, архимандрит Евтимий и монах Максим.

След края на постановката духовниците поздравиха ръководството и артистите за прекрасното изпълнение и им предадоха поздрав и благословение от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

Те бяха най-учтиво посрещнати от директора на театъра г-жа Поли Трифонова, а с влизането им в салона децата, дошли да гледат премиерата на постановката, ги посрещнаха с бурни аплодисменти и приятелски усмивки.

Постановката „Цветята на малката Ида” се оказа привлекателна за малчуганите, поучителна и откриваща им света на тайнственото раждане и развитие на цветята, тези прекрасни Божии творения.

Бе им представен един приказен свят, чрез който по-добре да навлязат в истината за света и неговите тайни.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”„Цветята на малката Ида”
« предишна новинаследваща новина »