ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Цветница в Ловеч

24 април 2016 19:37, Ловчанска митрополия
Цветница в Ловеч

Празникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница е особено почитан в град Ловеч, защото той е свързан с една стара традиция. В миналото градските занаятчии на този ден изнасяли произведените от тях изделия, вярващите от близките села идвали, за да се черкуват в града, а после да посетят и занаятчийския панаир.

Днес всички храмове в Ловеч бяха изпълнени с вярващи.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил отслужи света Литургия в приземния храм „Въведение Богородично“ при новостроящата се катедрала в центъра на града. От там тръгна и празничното литийно шествие, което завърши в стария център на Ловеч – площад "Тодор Кирков". Митрополит Гавриил се включи в шествието заедно с кмета и областния управител на Ловеч, депутати и общественици. След приключването на литията митрополит Гавриил поздрави жителите и гостите на града. В обръщението си към събралото се на площада множество той каза, че е необходимо всички да се обърнем към Бога в този ден, за да получим Неговото Божествено благословение, "за да може нашият град да върви към духовен и материален разцвет, да дарува Господ мир в сърцата ни, да има кротост и любов, да има вяра и надежда, да има молитва, с която ще преодолеем трудностите и проблемите", завърши словото си митрополит Гавриил.

 

 

Снимки

Цветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в ЛовечЦветница в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »