ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 8 на официоза на БПЦ „Църковен вестник”

25 април 2016 14:32, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 8 на официоза на БПЦ „Църковен вестник”

Излезе от печат брой 8 на „Църковен вестник”. И в този брой продължаваме с публикуването на мнения и послания на православни митрополити, епископи и богослови по повод предстоящия Всеправославен събор, който ще се състои през юни месец т.г.

В брой 8 може да прочетете мнението на митрополита на Зимбабве и Ангола Серафим (Кикотис) озаглавено "Очакванията в Православната църква от Светия и Велик събор" и други материали от живота на съвременния православен свят.

В рубриката ни "Достойни архиереи на БПЦ" ви запознаваме с извадки от писма на енориаши на новопреставилия се в Господа бивш Западно- и Средноевропейски митрополит Симеон. Припомняме, че на 16 април, на преклонна възраст след продължително боледуване в гр. Финикс, Аризона, се упокои в Господа Негово Високопреосвещенство бившият Западно- и Средноевропейски митрополит Симеон.

Може да прочетете също и статията "Кого всъщност обичаме, обичайки себе си и ближния?" на йером. Агапий (Голуб) от Жировичкия манастир в Беларус. Статията е в превод на Анелия Павлова.

В същия брой може да прочетете и "Шесто слово за Христовите страдания" от Светител Лука (Войно-Ясенецки), митрополит Симферополски и Кримски, както и анонса към новата книга издавана с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай "Дванадесет слова за Христовите страдания".

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цената за годишен абонамент за 2016 г. е 30 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

 

 

« предишна новинаследваща новина »