ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Посрещане на Благодатния огън в София

30 април 2016 21:25, Българска Патриаршия
Посрещане на Благодатния огън в София

Тази вечер в 19,58 часа на летище "София" кацна правителственият Фалкон, който пренесе Благодатния огън от Йерусалим. Огънят бе донесен от църковна делегация, водена от Браницкия епископ Григорий, в четири специални огнеупорни фенера.

На летище "София" десетки свещеници от всички епархии на БПЦ-БП очакваха пристигането на самолета и на църковната делегация. Всички взеха от огъня, който по чуден начин слезе днес в 14,30 българско време в Йерусалим.

След това огънят бе занесен от Браницкия епископ Григорий в Св. Синод, в синодалния параклис "Св. Цар Борис-Михаил", откъдето в 23,30 часа с тържествено шествие ще бъде занесен до Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

От 23,30 часа Негово Светейшество патриарх Неофит ще служи празничната полунощница и в 00,00 часа ще възвести Христово Възкресение.

Днес Негово Светейшество отправи и своето Пасхално послание до клира и миряните на БПЦ-БП.

 

Пасхално послание на Негово Светейшество патриарх Неофит.

Пасхално послание на Негово Светейшество патриарх Неофит с жестомимичен превод.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Посрещане на Благодатния огън в СофияПосрещане на Благодатния огън в СофияПосрещане на Благодатния огън в СофияПосрещане на Благодатния огън в СофияПосрещане на Благодатния огън в СофияПосрещане на Благодатния огън в СофияПосрещане на Благодатния огън в СофияПосрещане на Благодатния огън в СофияПосрещане на Благодатния огън в СофияПосрещане на Благодатния огън в СофияПосрещане на Благодатния огън в СофияПосрещане на Благодатния огън в СофияПосрещане на Благодатния огън в СофияПосрещане на Благодатния огън в СофияПосрещане на Благодатния огън в София
« предишна новинаследваща новина »