ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Йоан възглави св. Литургия в храм "Успение Богородично" във Варна за Цветница

25 април 2016 15:39, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Вход Господен в Йерусалим във Варна

Вчера отбелязахме големия християнски празник Вход Господен в Йерусалим и по традиция този извънредно почитан от православните християни празник събра в храмовете хиляди варненци. Още от ранната сутрин на неделния ден по площадите и църковните дворове се разположиха продавачи на цветя и върбови клонки. Пред храмовете се извиха дълги опашки от вярващи, желаещи да отправят молитва към Бога и да получат благословени върбови клонки, за да ги отнесат в домовете си. Много от християните се причастиха със светите Христови Тайни.

В катедралния храм-паметник "Успение Богородично" Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи божествена света Литургия с храмовото духовенство. В края на св. Литургия той се обърна към християните с напътствени думи, в които припомни важността на този празник и посланието, което той носи. Напомни още, че върбовите клонки, които всеки един дошъл до храма и получил за благословение, не са самоцел, а само едно от помощните средства за отнасяне на Божието благословение по домовете, чрез които да достигнем до Бога.

След края на празничното богослужение хиляди варненци получиха върбова клонка за благословение на дома и семейството.

 

 

Снимки

Вход Господен в Йерусалим във ВарнаВход Господен в Йерусалим във ВарнаВход Господен в Йерусалим във ВарнаВход Господен в Йерусалим във Варна
« предишна новинаследваща новина »