ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Последование на Жениха в Пловдивска епархия

25 април 2016 18:17, Пловдивска митрополия
Последование на Жениха в Пловдивска епархия

Едно от най-покайните и тъжни последования през първите дни на Страстната седмица е Последованието на Жениха.

Десетки християни се събраха в митрополитския храм „Св.вмчца Марина” в град Пловдив, за да отправят взор към Спасителя, който не престава да иска да ни привлече към Себе Си.

Покайните песнопения, изпълнени от митрополитския хор „Св.ап.Ерм”, се редуваха с четива и с изнасянето на иконата на Христовите страдания.

След като с траурна тържественост бе изнесена иконата от олтара пред Честния образ на Страдащия Христос, с трикратни земни поклони се поклони първо Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, който възглави Последованието на Жениха.

Пред иконата на Страдащия Господ Иисус Христос се поклони храмовото духовенство, а после пристъпиха и миряните.

С владиката съслужиха: Знеполски епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, ставрофорен свещеноиконом Добромир Костов - протосингел при Пловдивска митрополия, свещеноиконом Виктор Христев - епархийски духовен надзорник, свещеноиконом Деян Стоенчев - духовен надзорник при Пловдивска митрополия и храмовото духовенство.

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай даде лично благословение на вярващите, дошли и в тези дни да влязат в съборна молитва към Бога, за да получат от Него прошка и утешение.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1088-24042016g-posledovanie-na-zheniha-mitropolitski-hram-sv-vmchtza-marina.html

 

 

Снимки

Последование на Жениха в Пловдивска епархияПоследование на Жениха в Пловдивска епархияПоследование на Жениха в Пловдивска епархияПоследование на Жениха в Пловдивска епархияПоследование на Жениха в Пловдивска епархия
« предишна новинаследваща новина »