ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Предстоящи архиерейски богослужения в митрополитската катедрала „Св. Неделя“

27 април 2016 14:26, Софийска митрополия
Митрополитската катедрала "Св. Неделя"

Последната седмица на Великия пост Църквата нарича Страстна седмица, защото тя е посветена на възпоменанията за последните дни от земния живот на Спасителя Господ Иисус Христос - Неговите страдания, кръстна смърт и погребение.

Сутринта на Велики четвъртък Браницкият епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, ще оглави св. Литургия в митрополитската катедрала „Св. Неделя”, след която ще бъде отслужен Велик маслосвет.

Начало на утренята – 8,00 часа.

На Велики петък сутринта, когато в центъра на храма се изнася св. Плащаница, в богослужебното последование в митрополитската катедрала „Св. Неделя” ще вземе участие Браницкият епископ Григорий и храмовото духовенство.

Начало на богослужението – 8,00 часа.

Вечерта в митрополитската катедрала "Св. Неделя" ще бъде извършено Опело Христово, възглавено от Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Начало на вечерното последование- 19,00 часа.

На Велика събота в митрополитската катедрала „Св. Неделя” Негово Преосвещенство Браницкият еп. Григорий ще оглави св. Литургия в съслужение с храмовото духовенство.

Начало на богослужението -8,00 часа

ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО - 1 май

В неделния ден от 11,00 часа в митрополитската катедрала „Св. Неделя“, Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще предстоява Пасхална вечерня, по време на която св. Евангелие ще се прочете на различни езици.

 

 

« предишна новинаследваща новина »