ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Василиева св. Литургия и Маслосвет в Бачковския манастир на Велики четвъртък

28 април 2016 14:32, Бачковска света обител
Василиева св.Литургия и Маслосвет в Бачковския манастир на Велики четвъртък

По канона и традицията установени от Църквата, игуменът на манастира, архим.Симон в съслужение с манастирските братя отслужи св. Василиева литургия и извърши Елеосвещение в съборния манастирски храм „Успение на Пресвета Богородица”.

Всеки от присъстващите клирици и вярващи бе помазан с осветения елей за здраве, прощаване на греховете и утвърждаване в православната вяра, според завета на църковните първоотци.

"Болен ли е някой между вас, нека повика презвитерите църковни, и те да се помолят над него, като го помажат с елей в името Господне. И молитвата, произлизаща от вярата, ще изцери болния, и Господ ще го дигне; и ако грехове е сторил, ще му се простят" (Иаков. 5:14-15)

На днешния ден се боядисват и червените великденски яйца. В манастира бяха боядисани 5 000 яйца, които ще бъдат раздадени на всички вярващи дошли да се поклонят в обителта в неделя - деня на Христовото възкресение.

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Василиева св.Литургия и Маслосвет в Бачковския манастир на Велики четвъртъкВасилиева св.Литургия и Маслосвет в Бачковския манастир на Велики четвъртъкВасилиева св.Литургия и Маслосвет в Бачковския манастир на Велики четвъртъкВасилиева св.Литургия и Маслосвет в Бачковския манастир на Велики четвъртъкВасилиева св.Литургия и Маслосвет в Бачковския манастир на Велики четвъртъкВасилиева св.Литургия и Маслосвет в Бачковския манастир на Велики четвъртъкВасилиева св.Литургия и Маслосвет в Бачковския манастир на Велики четвъртъкВасилиева св.Литургия и Маслосвет в Бачковския манастир на Велики четвъртъкВасилиева св.Литургия и Маслосвет в Бачковския манастир на Велики четвъртък
« предишна новинаследваща новина »