ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Второ Воскресение в Ловеч

01 май 2016 22:28, Ловчанска митрополия
Второ Воскресение в Ловеч

В храм „Св. Неделя“ град Ловеч, Негово Високопреосвещенство митрополит Гавриил отслужи вечерната служба на Второ Воскресение, това е стара традиция, която води началото си от времето, когато храмът е бил митрополитска черква. В съслужение с владиката участваха архим. Викентий Митев председател на храма, ставроф, ик. Кънчо Кабадийски, ставроф. ик. Иван Шишков, свещеноик. Любомир Казашки, свещеноик. Вениамин Павлов и прот. Михаил Ковачев.

В словото си след службата митрополит Гавриил каза, че за нас съвременните хора е лесно да кажем, че вярваме във Възкръсналия Христос и да продължим да живеем, както си знаем, но за апостолите било жизнено важно да разберат дали Христос наистина е възкръснал - и това променило изцяло живота им. Те обиколили целия свят, проповядвайки Възкръсналия Господ, като изпитали страдания, глад, жажда, мъчения и всички с изключение на св. Йоан Богослов, приели мъченическа смърт, с което са доказали, че вярата им във Възкръсналия Христос е истинска, жива вяра. Нека да пазим нашето свето Православие и да знаем, че ако имаме истинска жива вяра и чист живот, тогава ще идем там, където са Христовите апостоли - в Царството Божие!

 

 

Снимки

Второ Воскресение в ЛовечВторо Воскресение в ЛовечВторо Воскресение в ЛовечВторо Воскресение в ЛовечВторо Воскресение в ЛовечВторо Воскресение в ЛовечВторо Воскресение в ЛовечВторо Воскресение в ЛовечВторо Воскресение в ЛовечВторо Воскресение в ЛовечВторо Воскресение в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »