ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пасхата Господня в Доростолка епархия

02 май 2016 08:06, Доростолска митрополия
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

На Велики петък последованието Опело на Господ Иисус Христос бе извършено от Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий в съслужение със ст. ик. Добри Чаков – протосингел на св. митрополия, прот. Георги Попов и свещ. Николай Стефанов.

Утринното богослужение за Велика събота, което се отслужва по традиция в петък вечерта, събра в Божия храм многобройно множество благочестиви християни, които бяха дошли, за да съпреживеят полагането с погрeбални песни на Христа в гроба.

В своето слово към благочествия народ митрополит Амвросий напомни, че днес полагаме Христос в гроба, но утре от него избликва радост и ни се дарява Възкресението.

След Опелото бе извършена лития около храма.

За поредна година църковното изпълнение на Доростолска епархия изпита тази пасхална радост, невещественият огън от Гроба Господен отново да бъде разпространен в епархията с благословението на Доростолския митрополит Амвросий.

В катедралния храм по традиция великденското богослужение бе отслужено от Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий в съслужение на прот. Добри Върбанов. И тази година с архипастирска отговорност той се помоли за своето вярно паство и преподаде архиерейско благословение в пълнота.

Благодатният огън бе раздаден от митрополит Амвросий на благочестивите християни, които грижливо го занесоха по домовете си.

В своето слово по повод Празника на празниците и Тържеството на тържествата митрополит Амвросий говори за радостта от Христовото Възкресение, за последствието от това, че Той победи смъртта и за това, че който иска да бъде до Бога, трябва да бъде член на светата ни Църква, да участва в нейните Тайнства и да пази Божиите заповеди.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

 

 

Снимки

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
« предишна новинаследваща новина »